22/6/11

COCA DE SANT JOAN

Aquest any hem decidit no comprar les coques, sino fer-les nosaltres a la cuina de la residència. Aquí teniu le recepta.
 


Levadura fresca
Ralladura de 1 limón
Harina
Leche
Azúcar
Fruta confitada
Sal
Mantequilla
Huevos

Disolvemos 1 paquetito y medio de levadura fresca (la de hacer pan) en ½ vaso de agua. Le añadimos 2 vasos de leche, la ralladura de 1 limón, 1 pizca de sal y removemos bien. Se incorpora 70 gramos de mantequilla previamente derretida, se añade la harina paulatinamente y se va trabajando la masa añadiendo harina si es necesario hasta que no se pegue en las manos. Se reserva la masa resultante en un bol tapado con un trapo y se deja que fermente (entre 30 y 45 minutos). Una vez que la masa haya crecido se empieza a extender con la ayuda de un rodillo, se pinta con huevo batido y se esparce azúcar por encima generosamente. Luego se decora con la fruta confitada y los piñones ya está lista para cocer en el horno (10 o 15 minutos).
Con la masa resultante pueden salir aproximadamente 4 0 5 cocas.


20/6/11

REVETLLA DE SANT JOAN

Al nostre barri la revetlla de Sant Joan té una significació especial, es el patró del barri i en el seu honor es celebren tot un seguit d’activitats per tothom. Els veïns decoren els carrers acuradament a l ’estil de les festes de Gràcia, i l’Ajuntament tanca els carrers al tràfic a fi de poder caminar amb tranquil•litat i que els veïns puguin muntar les taules per gaudir del sopar de revetlla. Es agradable sortir a donar una volta per el barri en aquest moment i gaudir de aquestes tradicions que sens dubte ajuden a fer que la gent s’apropi i s’adoni de la gran importància de aquestes accions veïnals.

Nostres també hem fet la nostra pròpia decoració com podeu comprovar a la fotografia.

L'A.J. Barnabitas ,ha organitzat com cada any, tot un seguit d'activitats obertes a tothom per celebrar les festes. Més enllà de la tradicional revetlla del dia 23, durant totes les tardes del 20 al 26 de juny, a la Plaça Mossèn Anton, es faran tot tipus d'activitats: jocs, tallers, bingos, concerts..Podeu consultar el programa en aquest enllaç http://www.peretarres.org/arxius/mcec/butlleti/mcec100611_LlibreFestesSantJoan2011.pdf